Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Girls Do Code > Začenjamo s programom »Work in Tech« za ženske

V Simbiozi začenjamo s programom »Work in Tech«, ki je program, s katerim bomo brezplačno podprli 120 žensk z namenom razvoja njihovih digitalnih spretnosti in s tem višjih zaposlitvenih možnosti. Pridobile bodo svetovno priznano Googlovo potrdilo in imele dostop do profesionalnih IT priložnosti.

S tem programom želi Simbioza spodbujati pravičnejši dostop do IT karier za ženske kot tudi nadaljevati s svojimi prizadevanji na področju izobraževanja brezposelnih ženske, žensk v poklicih, ki jih ogroža COVID-19, pripadnice etničnih manjšin, matere samohranilke, starejše ženske (starejše od 55 let), ki si želijo razširiti svoje poklicne zmožnosti ali pa preusmeriti svojo poklicno pot, da bi izvedela več o informacijskih tehnologijah.

»Work In Tech« vam omogoča dostop do spletnega tečaja, sestavljenega iz 5 modulov, ki vam pomagajo pridobiti certifikat Googlovih strokovnjakov za IT podporo (»Google IT Support Professional Certificate«).

Tečaj traja 153 ur in ga je mogoče opraviti v 3 do 6 mesecih, pri čemer tečaj poteka preko znamenite spletne platforme Coursera in je v angleščini.

Trenutno so vsa prosta mesta zasedena. Lahko pa se prijavite na čakalno listo tukaj.

Preko tega tečaja, ki je sestavljen iz 5 modulov, se boste skozi inovativni učni načrt, ki ga je razvil Google, pripravili na začetno delo na področju informacijske podpore. S kombinacijo video vaj, testov in praktičnih nalog se boste seznanili z različnimi veščinami, vse od odpravljanja težav, storitev za stranke, operacijskih sistemov, sistemske administracije in varnosti, torej temeljnih IT veščin, potrebnih za začetno delo na tem področju. Če tečaju namenite približno 5 ur na teden, ga lahko opravite v 3 do 6 mesecih.

Spretnosti, ki jih pridobite ob koncu spletnega tečaja:

  • izvajanje vsakodnevnih nalog IT podpore, vključno z nastavitvijo računalnika, brezžičnih omrežij ter programske opreme,
  • kako zagotoviti podpor strankam od začetka do konca – od prepoznavanja težav in rešitev ter njihove izvedbe
  • uporaba operacijskih sistemov, sistemov domenskih imen, vmesnikov ukazne vrstice in binarne kode

Kot omejeno je spletni tečaj sestavljeni iz 5 modulov, in sicer:

Modul 1: Osnove tehnične pomoči

V tem modulu se seznanite s svetom informacijske tehnologije ali IT. Učni načrt bo šel skozi različne vidike IT, vključno z računalniško strojno opremo, internetom, računalniško programsko opremo, odpravljanjem težav in storitvami za stranke.

Modul 2: Biti in bajti računalniškega omrežja

Ta modul je zasnovan tako, da nudi popoln pregled računalniških omrežij. Z njim boste pokrili vse od osnov sodobnih omrežnih tehnologij in protokolov do pregleda v oblaku, praktičnih aplikacij in odpravljanja težav z omrežjem.

Modul 3: Operacijski sistemi in vi: Postanite obveščeni uporabnik

V tem modulu se boste s kombinacijo video predavanj, predstavitev in praktičnih vaj seznanili z glavnimi komponentami operacijskega sistema ter z izvajanjem kritičnih nalog, kot so upravljanje programske in uporabniške opreme ter konfiguracija strojne opreme.

Modul 4: Sistemska administracija in storitve IT infrastrukture

Seznanili se boste z infrastrukturnimi storitvami, ki ohranjajo delovanje vseh organizacij, naučili pa se bodo tudi upravljanja in konfiguriranja strežnikov ter uporabe industrijskih orodij za upravljanje računalnikov, uporabniških informacij in produktivnosti uporabnikov. Na koncu se bodo naučili kako obnoviti informacijsko infrastrukturo organizacij v primeru nesreče.

Modul 5: IT Varnost: Obramba pred škodljivimi digitalnimi sistemi

Najnovejši modul pokriva široko paleto konceptov, orodij in najboljših praks na področju informacijske varnosti. Tečaj se zaključi z vključevanjem različnih konceptov v večplastno, poglobljeno varnostno arhitekturo, čemur sledijo priporočila, kako kulturo varnosti vključiti v organizacije ali skupine.

Vsako podjetje, ustanova ali organizacija, ki uporablja računalnike kot delovna orodja, potrebuje strokovnjake za IT podporo. Za večino teh mest ni potrebna diploma, vendar so potrebne izkušnje. Program Googlovih strokovnjakov za IT podporo vsem nudi usposabljanje in izkušnje, ki jih potrebujejo za novo službo.

Za tiste, ki bodo pridobili ta certifikat Googlovih strokovnjakov za IT podporo, so na voljo delovna mesta kot so:

  • Sistemski analitik
  • IT tehnik
  • Strokovnjak za IT podporo
  • Računalniški specialist
  • Skrbnik zbirke podatkov

V sklopu programa bomo vsako drugo sredo v mesecu ob 17. uri organizirali mentorska srečanja, ki bodo namenjena morebitnim vprašanjem in reševanju težav, ki bi jih lahko imeli pri spletnem tečaju. V kolikor bodo vladni ukrepi dopuščali bomo srečanja organizirali v živo, v nasprotnem primeru pa jih bomo izvedli preko spletnih orodij.

Se vam vse skupaj sliši zanimivo? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem ste na pravem mestu, saj vam Simbioza ponuja brezplačen tečaj, v katerem boste v največ 6 mesecih pridobili potrebne veščine, ki vas bodo vodile do službe na področju IT podpore.

Trenutno so vsa prosta mesta zasedena. Lahko pa se prijavite na čakalno listo tukaj.

Ponujamo:

  • brezplačen dostop do spletnega tečaja za Googlove strokovnjake za IT podporo (originalen strošek je 300 USD)
  • dostop do dodatnih mentorskih storitev, izmenjava izkušenj, tehnična podpora
  • pridobitev novih znanj, potrjenih s priznanim certifikatom po vsem svetu

Koga iščemo:

  • ženske, starejše od 18 let, ki prihajajo iz prikrajšanih skupin
  • zanimanje za digitalno/IT kariero
  • srednji nivo digitalnih veščin (ocenjene s pomočjo orodja MyDigiSkills)
  • začetni/srednji nivo angleškega jezika (spletni tečaj je v angleščini)
  • razpoložljivost časa (153 ur, 3-6 mesecev)
  • računalnik, prenosnik, internet, mikrofon, video kamera

Trenutno so vsa prosta mesta zasedena. Lahko pa se prijavite na čakalno listo tukaj.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...