Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Izpostavljeni > ZAČNITE Z DELOM V ADOBE ILLUSTRATORJU!

Znate izdelati logotip? Z grafičnim programom Adobe Illustrator to naredimo z lahkoto! Adobe Ilustrator je vsestransko uporaben program, kjer se lahko lotimo izdelave kakršnekoli vektorske grafike (logotip v vektorski grafiki je obvezen!), oblikujemo tiskovine z manj besedila in pripravimo izdelek za tisk. Vektorske slike se lahko transformirajo (povečajo, vrtijo, raztegnejo ipd.) brez poslabšanja ločljivosti slike.

 Spodaj vam podajamo nekaj začetniških nasvetov, ki vam bodo olajšali začetek dela v programu Adobe Illustrator. Mogoče se boste izdelave logotipa lotili kar sami!

1. Z bližnjicami si lahko olajšamo delo v programu. Ko imamo več različic nekega izdelka (npr. logotipa), na katerem delamo, je dobro da poznamo bližnjico za preklapljanje med različicami. Med različicami izdelka lahko preklapljamo s CTRL + F6 in se tako prestavimo na naslednji dokument, ali pa pritisnemo CTRL + SHIFT + F6 in se prestavimo na prejšnji dokument.

2. Bi si želeli ponoviti svoje zadnje dejanje v programu? Nič lažjega! Kliknemo CTRL + D in program bo sam ponovil zadnje dejanje.

 
3. Ko imamo več delovnih površin (Artboards) in želimo le na trenutni (aktivni) delovni površini urediti postavljene predmete izberemo v orodni vrstici orodje Select in nato All in Active Artboard.

4. V besedilo želimo vstaviti simbol, ki ga ni na tipkovnici. Simbole najdemo, če v menijski vrstici izberemo možnost Type in nato paleto Glyphs.

 5. Napisano besedilo želimo premikati poljubno po strani. V orodni vrstici izberemo orodje Direct Selection Tool, kliknemo na besedilo in ga prenesemo na poljubno mesto.

S kreativnostjo in programom Adobe Illustrator lahko ustvarimo lepe in kvalitetne logotipe ali druge izdelke in tiskovine.

Upamo, da vam nasveti pridejo prav pri vaših začetkih, za kaj več pa pridite na našo vikend delavnici, ki je na urniku že ta vikend- 20. in 21. april. Več informacij lahko najdete TUKAJ.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar