Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Zaključno srečanje partnerjev v Berlinu

Nazaj
Simbioza > Novice > ODRASLI > Zaključno srečanje partnerjev v Berlinu

Projekt -HEALth Literacy (HEAL) se počasi bliža koncu, zato je 12. in 13. oktobra 2023 potekal zadnji sestanek konzorcija. Tokrat so se partnerske organizacije sestale v Berlinu v Nemčiji, kjer je koordinator projekta Fundacija Stiftung Digitale Chancen na sedežu gostila predstavnike organizacij IASIS (Grčija) in RIAP (Litva). Predstavniki Simbioze (Slovenija) in Ynternet.org (Švica) pa so bili na srečanju prisotni preko spleta.

Partnerji, ki so bili v Berlinu, so preživeli dva čudovita dneva, saj so si poleg delovnih obveznosti, ogledali svetlobno predstavo festivala luči in uživali v okusih lokalne kulinarike.

V dveh delovnih dneh je pet partnerskih organizacij razpravljalo predvsem o dosedanjih projektnih rezultatih in zaključnih dogodkih, ki jih bodo partnerji organizirali konec leta. Posebna pozornost je bila namenjena tudi pilotnemu testiranju izobraževalnih modulov. Partnerji so v zvezi s pilotnim testiranjem izobraževalnih modulov prišli do skupne ugotovitve, da so moduli zelo dobro zasnovani in primerni za seznanjanje ciljnih projektnih skupin s tematiko projekta. Iz vseh držav smo namreč prejeli zelo pozitivne povratne informacije ciljnih skupin, ki so bile udeležene v procesu testiranja, pri čemer je bila še posebej izražena prav ustreznost projektne tematike. Hkrati pa so partnerji opazili tudi željo udeležencev pilotnih testiranj po še bolj poglobljenem usposabljanju in spoznavanju predvsem področja umetne inteligence. Podrobno poročilo o pilotnem testiranju je še v pripravi. Tudi zadnji projektni rezultat “Evropska zdravstvena netiketa” je zaenkrat še v pripravi. Partnerji so se na srečanju tudi odločili, da pripravijo natančen vodnik za uporabo modulov, priporočila za odločevalce in podroben načrt za konkretno uporabo projektnih rezultatov za deležnike, ki jih projekt naslavlja.

Partnerske organizacije so bile enotnega mnenja, da so dosedanjimi rezultati projekta dobri in se dogovorile za pripravo novega projekta, ki bo nadgradnja projekta HEAL.

Sorodne objave

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.