Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Zaključno srečanje partnerjev v Berlinu

Nazaj
Simbioza > Novice > ODRASLI > Zaključno srečanje partnerjev v Berlinu

Projekt -HEALth Literacy (HEAL) se počasi bliža koncu, zato je 12. in 13. oktobra 2023 potekal zadnji sestanek konzorcija. Tokrat so se partnerske organizacije sestale v Berlinu v Nemčiji, kjer je koordinator projekta Fundacija Stiftung Digitale Chancen na sedežu gostila predstavnike organizacij IASIS (Grčija) in RIAP (Litva). Predstavniki Simbioze (Slovenija) in Ynternet.org (Švica) pa so bili na srečanju prisotni preko spleta.

Partnerji, ki so bili v Berlinu, so preživeli dva čudovita dneva, saj so si poleg delovnih obveznosti, ogledali svetlobno predstavo festivala luči in uživali v okusih lokalne kulinarike.

V dveh delovnih dneh je pet partnerskih organizacij razpravljalo predvsem o dosedanjih projektnih rezultatih in zaključnih dogodkih, ki jih bodo partnerji organizirali konec leta. Posebna pozornost je bila namenjena tudi pilotnemu testiranju izobraževalnih modulov. Partnerji so v zvezi s pilotnim testiranjem izobraževalnih modulov prišli do skupne ugotovitve, da so moduli zelo dobro zasnovani in primerni za seznanjanje ciljnih projektnih skupin s tematiko projekta. Iz vseh držav smo namreč prejeli zelo pozitivne povratne informacije ciljnih skupin, ki so bile udeležene v procesu testiranja, pri čemer je bila še posebej izražena prav ustreznost projektne tematike. Hkrati pa so partnerji opazili tudi željo udeležencev pilotnih testiranj po še bolj poglobljenem usposabljanju in spoznavanju predvsem področja umetne inteligence. Podrobno poročilo o pilotnem testiranju je še v pripravi. Tudi zadnji projektni rezultat “Evropska zdravstvena netiketa” je zaenkrat še v pripravi. Partnerji so se na srečanju tudi odločili, da pripravijo natančen vodnik za uporabo modulov, priporočila za odločevalce in podroben načrt za konkretno uporabo projektnih rezultatov za deležnike, ki jih projekt naslavlja.

Partnerske organizacije so bile enotnega mnenja, da so dosedanjimi rezultati projekta dobri in se dogovorile za pripravo novega projekta, ki bo nadgradnja projekta HEAL.

Sorodne objave

Poklici prihodnosti: več kot 80 deklet podalo svoje ideje

S projektom GirlsDoCode: Poklici prihodnosti spodbujamo dekleta iz osnovnih šol k učenju programiranja.

Tretja kariera – mesec december!

Ko se dnevi skrajšajo in noči napolnijo s pričakovanjem prazničnega časa, ekipa Simbioze vabi vse, ki želijo tudi v tem...

Vabilo na GirlsDoCode: Poklici prihodnosti – Hackaton s twistom!

S projektom GirlsDoCode: Poklici prihodnosti spodbujamo dekleta iz osnovnih šol k učenju programiranja.