Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA MOBILN@

Simbioza Mobiln@ je prva potujoča učilnica v Sloveniji, s katero v zavodu za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza že od leta 2021 starejšim od 55 let preko najsodobnejših digitalnih izobraževalnih pobud in iniciativ približujemo uporabo informacijskih komunikacijskih tehnologij (IKT).

Mobilna enota Simbioza Mobiln@ v ruralnih okoljih s ciljem po večji socialni vključenosti

Z udeležbo na štiriurnih brezplačnih delavnicah starejši od 55 let, bodisi začetniki ali pa napredni uporabniki IKT, ne le izboljšajo svojo digitalno pismenost, temveč postajajo ‘neustrašni’ uporabniki digitalnih orodij in storitev.

Digitalno opolnomočenje starejšim omogoča bolj kakovostno življenje, večjo neodvisnost, boljšo informiranost, predvsem pa večjo socialno vključenost v družbo.

Ekipa zavoda Simbioza z usposobljenimi strokovnjaki v lokalnih ruralnih okoljih izvaja delavnice digitalnega opismenjevanja starejših. Potujoča učilnica uvaja nove prožne oblike učenja v inovativnem učnem okolju, ki podpira lažji razvoj IKT kompetenc pri starejših.

V okviru projekta Simbioza Mobiln@ izvajamo:

  • Brezplačne štiriurne delavnice na področju uporabe informacijskih komunikacijskih tehnologij.
  • Razne tematske delavnice.
  • Individualno pomoč/svetovanje pri uporabi pametnih naprav.
  • Brezplačni preizkus pametnih naprav in aplikacij.

Preverite, kje se bomo nahajali v naslednjih tednih

Simbioza Mobiln@ v številkah

0
Obiskanih krajev
0
Skupno število udeležencev
0
Prevoženih kilometrov
0
Skupno število ur delavnic
0
Let - najstarejša udeleženka
OSTALI PROJEKTI

SIMBIOZA

MAGDA

V sodelovanju z družbo BTC d.d. smo razvili novo mobilno aplikacijo za starejše – Magda.  Magda je prva mobilna aplikacija za starejše, kjer so na enem mestu združene vse pomembne vsebine in informacije za starejše.

Beri dalje

SIMBIOZA BTC CITY LAB

Prvo slovensko inovativno središče tehnologij, znanja, vseživljenjskega učenja, sodelovanja in druženja za odrasle in starejše od 55 let.

Beri dalje

SIMBIOZA SKUPNOST

Mreža organizacij in posameznikov, ki v lokalnih skupnostih preko različnih aktivnosti spodbujajo medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje.

Beri dalje

NAUČIMO SE SKUPAJ IN BREZ STRAHU ODKRIJMO SVET DIGITALNIH MOŽNOSTI!

Zavedamo se, da se novim tehnologijam lahko hitro pridruži tudi malo treme ali strahu. Tukaj smo zato, da vam pomagamo premagati ta strah! Naše delavnice so prijetne in sproščene, oblikovane tako, da se boste počutili podprte in varne v novem digitalnem svetu. Z interaktivnimi vajami in praktičnimi primeri vam pokažemo, koliko zabavnih in uporabnih stvari lahko počnete s pomočjo digitalnih orodij. Tako lahko novo znanje takoj uporabite in odkrijete vse tiste ‘kul’ stvari, ki jih internet in tehnologija ponujata.