Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

10 trikov za hitrejše oblikovanje

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza BTC City Lab > 10 trikov za hitrejše oblikovanje

Vsi smo imeli mešane občutke ponosa in vzhičenosti, ko smo odkrili nov trik ali tehniko v računalniškem programu. Včasih je le-ta tako enostaven, da preprosto ne vemo, kako smo delovali brez! Da vam olajšamo delo z Ilustratorjem, smo pripravili 10 trikov, ki vam bodo zagotovo pomagali do hitrejšega oblikovanja.

  1. Večanje in manjšanje potez in učinkov
    Ilustrator je vektorski program za oblikovanje, ki vam ponuja neomejene možnosti za večanje in manjšanje elementov, kjer pa kvaliteta pri tem ne trpi. Kljub temu pa se mogoče začudite, ko spreminjate velikost in raztegnjene črte postanejo zelo tanke. V zavihku Možnosti si lahko nastavite, da program to počne ali ne.

  2. Škarje
    Pod »Eraser« gumbom se skriva majhno orodje, ki vam hitro in enostavno prestriže pot, brez spreminjanja oblike elementa.

  3. Slikanje v notranjost elementa
    Velikokrat moramo risati objekte ali detajle v notranjosti drugega objekta. Na koncu preglednice obstaja gumb, ki vam omogoča risanje v notranjosti objekta, Ilustrator pa vam avtomatično maskira dele izven objekta.

  4. Kopiranje na točno želeno mesto
    Vsi poznamo kratice za hitro kopiranje (»Ctrl+C« in »Ctrl+P«), uporabno je pa tudi poznati možnosti, kot so »Past in place« (»Ctrl +Shift+V«), »Paste in front« (»Ctrl+F«) in »Paste in black« (»Ctrl +B«). S temi bližnjicami vam ni treba ponovno prestavljati vašega elementa, ampak ga kopirate direktno na želeno mesto.

  5. Orodje za oblikovanje oblik
    Pozabite na ukaze »Uniting« in »Subtracting« s »Pathfinder« orodjem. Vse to lahko enostavneje delate s priročnim orodjem, ki se imenuje »Shape builder«. Privarčujte si stotino dodatnih potez z enostavnim klikom in potegom med objekti.

  6. Privzete nastavitve v knjižnici oblik
    Škoda časa, ki bi ga porabili za oblikovanje preprostih oblik. Ilustrator vam ponuja veliko narejenih oblik: v meniju odprite »Swatches« paleto in potem odprite knjižnico oblik.

  7. “Blob” čopič
    Čopič nadomešča risanje posameznih poti in deluje kot Photoshopov čopič, ampak za sabo pušča solidne vektorske oblike.

  8. Živi “Paint bucket”
    Ljudje, ki uživajo v oblikovanju karakterjev, bodo veliki oboževalci te možnosti. Ta možnost vam omogoča hitro barvanje objektov.

  9. Preglednica videza
    Odprite to možnost in opazili boste, da lahko dodajate nešteto potez določeni obliki.

  10. Maska transparentnosti
    Odlično orodje za dodajanje blagih struktur vašim kreacijam.

So vas tile preprosti triki prepričali, da se spustite v oblikovanje z Ilustratorjem? Za vas smo pripravili 16-urno delavnico, ki se začne v petek, 27.1., ob 16. uri in se nadaljuje v soboto 28.1., od 9. do 18.30 ure. Prijavite se preko naše spletne strani TUKAJ, več informacij o sami delavnici pa najdete TUKAJ. Osvojite prve korake z nami in pričnite svojo oblikovalsko pot!

Vir: http://blog.spoongraphics.co.uk/articles/10-amazing-illustrator-tips-that-changed-how-i-design

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...