Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

10 trikov za hitrejše oblikovanje

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza BTC City Lab > 10 trikov za hitrejše oblikovanje

Vsi smo imeli mešane občutke ponosa in vzhičenosti, ko smo odkrili nov trik ali tehniko v računalniškem programu. Včasih je le-ta tako enostaven, da preprosto ne vemo, kako smo delovali brez! Da vam olajšamo delo z Ilustratorjem, smo pripravili 10 trikov, ki vam bodo zagotovo pomagali do hitrejšega oblikovanja.

 1. Večanje in manjšanje potez in učinkov
  Ilustrator je vektorski program za oblikovanje, ki vam ponuja neomejene možnosti za večanje in manjšanje elementov, kjer pa kvaliteta pri tem ne trpi. Kljub temu pa se mogoče začudite, ko spreminjate velikost in raztegnjene črte postanejo zelo tanke. V zavihku Možnosti si lahko nastavite, da program to počne ali ne.

 2. Škarje
  Pod »Eraser« gumbom se skriva majhno orodje, ki vam hitro in enostavno prestriže pot, brez spreminjanja oblike elementa.

 3. Slikanje v notranjost elementa
  Velikokrat moramo risati objekte ali detajle v notranjosti drugega objekta. Na koncu preglednice obstaja gumb, ki vam omogoča risanje v notranjosti objekta, Ilustrator pa vam avtomatično maskira dele izven objekta.

 4. Kopiranje na točno želeno mesto
  Vsi poznamo kratice za hitro kopiranje (»Ctrl+C« in »Ctrl+P«), uporabno je pa tudi poznati možnosti, kot so »Past in place« (»Ctrl +Shift+V«), »Paste in front« (»Ctrl+F«) in »Paste in black« (»Ctrl +B«). S temi bližnjicami vam ni treba ponovno prestavljati vašega elementa, ampak ga kopirate direktno na želeno mesto.

 5. Orodje za oblikovanje oblik
  Pozabite na ukaze »Uniting« in »Subtracting« s »Pathfinder« orodjem. Vse to lahko enostavneje delate s priročnim orodjem, ki se imenuje »Shape builder«. Privarčujte si stotino dodatnih potez z enostavnim klikom in potegom med objekti.

 6. Privzete nastavitve v knjižnici oblik
  Škoda časa, ki bi ga porabili za oblikovanje preprostih oblik. Ilustrator vam ponuja veliko narejenih oblik: v meniju odprite »Swatches« paleto in potem odprite knjižnico oblik.

 7. “Blob” čopič
  Čopič nadomešča risanje posameznih poti in deluje kot Photoshopov čopič, ampak za sabo pušča solidne vektorske oblike.

 8. Živi “Paint bucket”
  Ljudje, ki uživajo v oblikovanju karakterjev, bodo veliki oboževalci te možnosti. Ta možnost vam omogoča hitro barvanje objektov.

 9. Preglednica videza
  Odprite to možnost in opazili boste, da lahko dodajate nešteto potez določeni obliki.

 10. Maska transparentnosti
  Odlično orodje za dodajanje blagih struktur vašim kreacijam.

So vas tile preprosti triki prepričali, da se spustite v oblikovanje z Ilustratorjem? Za vas smo pripravili 16-urno delavnico, ki se začne v petek, 27.1., ob 16. uri in se nadaljuje v soboto 28.1., od 9. do 18.30 ure. Prijavite se preko naše spletne strani TUKAJ, več informacij o sami delavnici pa najdete TUKAJ. Osvojite prve korake z nami in pričnite svojo oblikovalsko pot!

Vir: http://blog.spoongraphics.co.uk/articles/10-amazing-illustrator-tips-that-changed-how-i-design

Sorodne objave

TRETJA KARIERA ODHAJA NA POČITNICE

Danes je uradno zadnji dan programa Tretja kariera v sezoni 2021/2022 in se ob tej priložnosti želimo vsakemu od vas...

PREDPOČITNIŠKI PROGRAM TRETJA KARIERA JUNIJ 2022

Obveščamo vas, da je na naši spletni strani med Dogodki že objavljen nov urnik delavnic v juniju, s katerim zaključujemo...

Uvodni sestanek evropskega projekta HEAL

Med 11. in 12. majem smo gostili prvi  partnerski sestanek evropskega projekta E-HEALth Literacy – E-zdravstvena pismenost (HEAL)  na katerem...

SPOZNAJTE PREDNOSTI E-BANČNIŠTVA

Če se še niste udeležili naše delavnice na temo spoznavanja prednosti E-bančništva imate v maju ponovno priložnost, da se udeležite...