Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

ALL DIGITAL WEEK 2020: OSTANITE DOMA IN SE UČITE ONLINE

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > ALL DIGITAL WEEK 2020: OSTANITE DOMA IN SE UČITE ONLINE

Digitalno znanje, ki nam omogoča informiranje, komunikacijo, reševanje nastalih izzivov pri delu in vsakdanjem življenju potrebujemo vsi. Težke razmere s katerimi se trenutno soočamo  zaradi pandemije koronavirusa COVID-19 to dejstvo samo še potrjujejo. Žal pa podatki o dejanski uporabi informacijsko komunikacijskih tehnologij oziroma znanju digitalnih veščin v Evropi in posledično tudi v Sloveniji niso najbolj spodbudni. Kar 43 odstotkov vseh Evropejk in Evropejcev namreč nima osnovnih digitalnih veščin, 35 odstotkov evropske delovne sile ima nezadostno znanje digitalnih veščin, 17 odstotkov vseh prebivalcev Evrope ni še nikoli uporabilo spleta, 49 odstotkov jih ni še nikoli preverilo informacij preko spleta.

Zaradi pandemije smo bili tudi mi – Simbioza, skupaj z več kot dvajsetimi evropskimi  nacionalnimi partnerji, sodelujočimi v letošnji kampanji Teden digitalnih veščin,  ki poteka že enajsto leto zapored pod okriljem evropske mreže All Digital, primorani odpovedati vse javne dogodke, delavnice, seminarje, katerih namen je bil ozaveščati  javnost o pomenu  znanja digitalnih veščin in kompetenc, pomembnosti širjenja obvladovanja e-veščin in medijski pismenosti vseh generacij.

Tudi v Sloveniji moramo na področju digitalne pismenosti še veliko narediti, zato je nujno sodelovanje vseh nas.  Skupaj z  našimi evropskimi partnerji vas pozivamo in vljudno vabimo, da se nam v prihajajočem  tednu tudi vi pridružite v kampanji, in sicer tako, da se online naučite vsaj ene digitalne veščine. Seznam možnosti je neskončen. Morda se naučite kako opraviti videoklic, retuširati fotografije, kako narediti tabelo v Excelu, se naučite kakšen dober Word Trik oziroma se naučite kako razlikovati informacije od dezinformacij na spletu. Morda se odpravite na vaš prvi obisk virtualnega muzeja, se pridružite  drugim v prepevanju, se udeležite spletnega seminarja itd.  Vaše na novo usvojeno znanje objavite na družabnem omrežju, označite s hastagom  #Learn1ThingDigital ter delite.

Mreža All Digital je za vas na globalni ravni zbrala različne sezname in povezave, ki vam bodo pri tem pomagale in vam povečale vaše znanje in zavedanje o številnih možnostih, ki vam jih prinaša varna uporaba medmrežja in drugih informacijsko komunikacijskih tehnologij. Priporočene sezname najdete tukaj. 

Mi pa bomo v Tednu digitalnih veščin na Simbioza Facebook strani  objavljali video tutoriale s poučnimi vsebinami  ter druge relevantne vsebine in povezave.

Vljudno vabljeni, da se nam aktivno pridružite v letošnjem Tednu digitalnih veščin, zatorej “Ostanite doma in se učite online.”

Sorodne objave

Že berete digitalno?

Se odpravljate na izlet z avtom, avtobusom ali vlakom? Je pred vami dolga pot in se bojite, da se boste...

Podaljšan rok za prijavo na nagradni natečaj za osnovnošolce »Neresnične informacije na spletu«

Ministrstvo za digitalno preobrazbo podaljšuje rok za prijavo na nagradni natečaj, na katerem bodo izbrani trije najboljši digitalni izdelki na...

Program Tretja kariera čaka na vaše prijave: April 2023

MAREC se zaključuje in počasi vstopamo v nov mesec – APRIL. Med zavihkom dogodki lahko že zasledite vse delavnice, ki...

Pa jo imamo! Prva številka e-revije Simbioznik vam je na voljo!

Prvič po desetih letih obujamo Simbioznik, e-revijo Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje, Simbioza Genesis Ljubljana, socialno podjetje. Z novo podobo, zanimivimi...