Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

IKT opismenjevanje in krepitev digitalnih veščin za starejše po 55 letu starosti

Nazaj
Simbioza > Novice > ODRASLI > IKT opismenjevanje in krepitev digitalnih veščin za starejše po 55 letu starosti

Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) je neizogibni sopotnik sodobnega načina življenja pri izobraževanju, v poklicnem delovanju, tretjem življenjskem obdobju, pri preživljanju prostega časa in v bodoče tudi pri bivanju v pametnih mestih (Smart City) v družbi interneta stvari (Internet of Things). V pametni prihodnosti zagotovo ne smemo pozabiti na IKT veščine starejših, saj jim bodo zagotavljale dostop do kakovostnega bivanja ter gradile vključujočo pametno družbo.

Poslanstvo socialnega podjetja Simbioza Genesis je gradnja solidarne in vključujoče digitalne družbe v Sloveniji. Spodbujanje vseživljenjskega učenja in aktivnega preživljanja starosti narekuje krepitev digitalne pismenosti in veščin na področju IKT. Le-te starejšim omogočajo večjo samostojnost in samozavest ter zvišujejo kakovost življenja v obliki poučno-družabnih dogodkov, ki jih preživijo v Simbioza BTC City Lab ali v trajnostnem projektu e-opismenjevanja starejših Simbioza Šola. V edinstvenem vseslovenskem projektu Simbioza Šola, ki poteka od 2011, sodeluje mreža proaktivnih šol, v katerih mladi prostovoljci (učenci osnovnih in dijaki srednjih šol) izvajajo računalniške delavnice, ki spodbujajo in krepijo IKT znanje in veščine po v naprej pripravljenem kurikulumu in pod nadzorom mentorjev.

Brezplačni tečaji IKT v Simbioza BTC City Lab so razdeljeni v sklopa Moj pametni telefon, ki zajema tečaje uporabe pametnih telefonov od začetkov do spoznavanja napredne uporabe orodij in pripomočkov, aplikacij, družbenih omrežij ter varne in odgovorne rabe pametnih telefonov. Računalnik, moj prijatelj nagovarja začetnike in tiste z naprednim znanjem, upravljanje s svetovnim spletom, e-pošto, oblačne storitve, družbena omrežja ter digitalno fotografijo. Starejši uporabniki lahko računalnike prinesejo s seboj ali si jih sposodijo v Simbiozi.
Druge tematike brezplačnih tečajev v Simbiozi snujejo skupaj z uporabniki in so odvisne od želja in interesov obiskovalcev. V mesecu februarju se izvaja Nadaljevalni tečaj angleščine, ki je namenjen pogovorni komunikaciji v angleškem jeziku in bogatenju uporabnega besedišča. Možganski fitnes je priljubljen tečaj, ki krepi kognitivne sposobnosti skozi spretnostne, timske in logične igre. Delavnica Peke peciva in Feng Shui se odvijata vsako sredo.

Sorodne objave

Novo na naših policah: priročniki, ki vam odpirajo digitalna vrata

Z veseljem vam sporočamo, da so sveže iz pečice (ali sveži izpod računalniških tipk) prispeli naši težko pričakovani priročniki, ki...

ŠIRIMO EKIPO: Pridružite se nam!

Zveni zabavno, izzivalno? Si odprt/a za nove izkušnje? Čakajo te novi izzivi, zgrabi priložnost!

22. Festival za tretje življenjsko obdobje konec septembra v Cankarjevem domu

V Cankarjev dom v Ljubljano od 27. do 29. septembra prihaja že 22. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), največji...

TRETJA KARIERA 2023/2024 – OKTOBER 2023

Jesen je v polnem razmahu in pri Simbiozi smo polni energije in novih idej. Z veseljem vam sporočamo, da je...

Oddajte svoj komentar