Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

IKT opismenjevanje in krepitev digitalnih veščin za starejše po 55 letu starosti

Nazaj
Simbioza > Novice > ODRASLI > IKT opismenjevanje in krepitev digitalnih veščin za starejše po 55 letu starosti

Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) je neizogibni sopotnik sodobnega načina življenja pri izobraževanju, v poklicnem delovanju, tretjem življenjskem obdobju, pri preživljanju prostega časa in v bodoče tudi pri bivanju v pametnih mestih (Smart City) v družbi interneta stvari (Internet of Things). V pametni prihodnosti zagotovo ne smemo pozabiti na IKT veščine starejših, saj jim bodo zagotavljale dostop do kakovostnega bivanja ter gradile vključujočo pametno družbo.

Poslanstvo socialnega podjetja Simbioza Genesis je gradnja solidarne in vključujoče digitalne družbe v Sloveniji. Spodbujanje vseživljenjskega učenja in aktivnega preživljanja starosti narekuje krepitev digitalne pismenosti in veščin na področju IKT. Le-te starejšim omogočajo večjo samostojnost in samozavest ter zvišujejo kakovost življenja v obliki poučno-družabnih dogodkov, ki jih preživijo v Simbioza BTC City Lab ali v trajnostnem projektu e-opismenjevanja starejših Simbioza Šola. V edinstvenem vseslovenskem projektu Simbioza Šola, ki poteka od 2011, sodeluje mreža proaktivnih šol, v katerih mladi prostovoljci (učenci osnovnih in dijaki srednjih šol) izvajajo računalniške delavnice, ki spodbujajo in krepijo IKT znanje in veščine po v naprej pripravljenem kurikulumu in pod nadzorom mentorjev.

Brezplačni tečaji IKT v Simbioza BTC City Lab so razdeljeni v sklopa Moj pametni telefon, ki zajema tečaje uporabe pametnih telefonov od začetkov do spoznavanja napredne uporabe orodij in pripomočkov, aplikacij, družbenih omrežij ter varne in odgovorne rabe pametnih telefonov. Računalnik, moj prijatelj nagovarja začetnike in tiste z naprednim znanjem, upravljanje s svetovnim spletom, e-pošto, oblačne storitve, družbena omrežja ter digitalno fotografijo. Starejši uporabniki lahko računalnike prinesejo s seboj ali si jih sposodijo v Simbiozi.
Druge tematike brezplačnih tečajev v Simbiozi snujejo skupaj z uporabniki in so odvisne od želja in interesov obiskovalcev. V mesecu februarju se izvaja Nadaljevalni tečaj angleščine, ki je namenjen pogovorni komunikaciji v angleškem jeziku in bogatenju uporabnega besedišča. Možganski fitnes je priljubljen tečaj, ki krepi kognitivne sposobnosti skozi spretnostne, timske in logične igre. Delavnica Peke peciva in Feng Shui se odvijata vsako sredo.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar