Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

TRETJE PARTNERSKO SREČANJE PROJEKTA V LITVI

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza med generacijami > TRETJE PARTNERSKO SREČANJE PROJEKTA V LITVI

Tretje partnersko srečanje projekta Podjetniške veščine za ženske v digitalnem svetu je potekalo v Vilni v Litvi med 11. in 12. februarjem 2020. Na tem srečanju so sodelovale predstavnice štirih partnerskih organizacij iz Litve, Slovenije, Nemčije in Grčije.

Dvodnevni dogodek je bil namenjen rednemu pregledu aktivnosti projekta in razpravi o načrtovanih nadaljnjih dejavnostih in nalogah.

To srečanje je bilo pomembno, saj so partnerji razvili ključni del projekta: izobraževalni program ‘Making ideas happen’ (Uresničujmo ideje). Slednji se razlikuje od prevladujočih že obstoječih kurikulumov, saj je usmerjen v izvajanje učenja podjetništva s povezovanjem treh kompetenčnih področij: digitalnih veščin, podjetniškega razmišljanja in kompetenc projektnega vodenja. Poleg tega program ponuja 25 srečanj med inštruktorji ter inštruktoricami in sodelujočimi, kar izboljšuje ne le veščine, potrebne za trenutni trg dela, ampak tudi gradi samozavest žensk, jim daje priložnost, da izmenjajo stališča, morebitne poslovne težave in uživajo v grajenju svojega projekta.

Trenutno se vsaka partnerska organizacija pripravlja na pripravo pilotnega treninga, ki bo sestavljen program stestiral. V Sloveniji bo zaradi kriznih razmer usposabljanje potekalo preko spleta. Partnerji ustvarjajo tudi spletno platformo, kjer bo zbrano izobraževalno gradivo.

Usposabljanje bo v partnerskih organizacijah potekalo od aprila dalje. Med izobraževanjem bo imelo priložnost preizkusiti in oceniti program kar 40 inštruktoric iz neformalnih izobraževalnih organizacij in 200 žensk iz 4 partnerskih držav.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar