Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > NIZKI ŠTART DO 6. SEZONE – VABLJENI!

Vse izobraževalne institucije, ki so zainteresirane za vključitev v nacionalno mrežo Simbioza Šola 2018/2019 in pridobitev naziva »Simbioza Šola«, obveščamo, da so prijave za novo sezono že ODPRTE! Nova sezona aktivnosti se prične 3. septembra 2018, pred tem vabimo vse izobraževalne ustanove, da se nam pridružijo pri vseslovenski celoletni iniciativi medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja z lokalnim okoljem.

Projekt trenutno vključuje 145 osnovnih in srednjih šol, knjižnic in dva medgeneracijska centra. K sodelovanju poleg omenjenih vabimo vse, ki izvajajo formalno in neformalno izobraževanje in želijo prispevati k dvigu e-veščin med starejšimi in mladimi ter ohranjanju zdravih gibalnih navad, predvsem pa spodbujati vseživljenjsko učenje, solidarnost in prostovoljstvo.

Mreža Simbioza Šola že od leta 2014 združuje šole, ki želijo svoje učence vzgojiti v duhu medgeneracijske solidarnosti, vzajemnega spoštovanja, prenosa znanja med generacijami in predvsem nesebične pomoči sočloveku. To so šole, ki se zavedajo pomembnosti vseživljenjskega učenja, aktivne participacije mladih, medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja z lokalnim okoljem.

Projekt traja celo šolsko leto, letos se prične s 3.9.2018 in konča s podelitvijo nazivov Simbioza Šola junija 2019. Šole oziroma organizacije se lahko kadarkoli pridružijo projektu, v kolikor izpolnijo obveznosti za pridobitev naziva Simbioza Šola. Več o aktivnostih za pridobitev naziva Simbioza Šola in prijavnico najdete tukaj.

Vabljeni k prijavi!

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...