Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Zaključek 5. sezone in podelitev nazivov Simbioza Šolam!

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Zaključek 5. sezone in podelitev nazivov Simbioza Šolam!

Za nami je uspešen zaključek že 5. sezone Simbioza Šol in to smo ponosno obeležili na Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna, ki nas je prijazno gostila! Projekt Simbioza Šola je nacionalna mreža proaktivnih osnovnih in srednjih šol, ki prepoznavajo pomen medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja z lokalnim okoljem.

Postojna, 21.6.2018. Z zaključkom šolskega leta smo na prvi poletni dan zaokrožili tudi plodno sodelovanje in povezovanje učencev s starejšimi po celi Sloveniji ter našo vseslovensko mrežo 145 OŠ in SŠ po celi Sloveniji! V pestrem programu smo izvedeli nekaj novosti o projektu ter pojavljanju Simbioza Šol po Sloveniji in svetu s strani vodje projekta Tjaše Sobočan, prisluhnili glasbenim talentom dijakov SGLŠ Postojna in slišali dobrodošlico Cvetke Kernel, ravnateljice SGLŠ, ter Mojce Hergouth Koletič, direktorice jezikovnega centra Mint. Osrednji del dogodka je bila podelitev nazivov zaslužnim Simbioza Šolam, prav tako pa smo spoznali novo NAJ Simbioza Šolo. Lovoriko je v letošnji sezoni odnesla Osnovna šola Kuzma za neverjetno samoiniciativo pri vključitvi starejših v računalniške Simbioza delavnice – letos so poleg rednih udeležencev iz lokalne skupnosti k sebi povabili še starejše iz Porabja ter tako Simbiozo ponesli čez mejo Slovenije!

V sliki in besedi smo se tudi prepričali, kako dobro so unovčili obisk Pustolovskega parka GEOSS lanski prostovoljci NAJ Simbioza Šole iz OŠ Cirkulane-Zavrč, poleg tega pa smo razglasili rezultate nagradnega natečaja za učence prostovoljce Simbioza Šol. S tem smo tudi nagradili najboljše izdelke učencev v FOTO, VIDEO in LITERARNI kategoriji – čestitke vsem nagrajencem! ? Zahvaljujemo se vsem šolam, koordinatorjem, ravnateljem in sodelujočim pri projektu, še posebej našim dolgoletnim partnerjem projekta Inovatio, Biblos, Samsung Slovenija, Pustolovski park Geoss, Pravična trgovina 3MUHE, Zavarovalnica Triglav in STA potovanja ter jezikovnemu centru Mint Ljubljana, ki je bil letošnji parter dogodka.

Veseli smo, da smo v mreži tudi v letošnjem šolskem letu povezali čez 15 tisoč mladih prostovoljcev in skoraj 13 tisoč starejših, ki so skupaj medgeneracijsko gibali, se družili, urili digitalne veščine in osvajali vsak svoja nova znanja, predvsem pa imeli edinstveno možnost plesti nove prijateljske vezi z različnimi generacijami.

TUKAJ najdete nekaj fotoutrinkov podelitve, TUKAJ pa rezultate letošnje sezone.

Ponosni smo na vse sodelujoče Simbioza Šole, ki nesebično in prostovoljsko ustvarjajo medgeneracijske zgodbe sodelovanja, ki – verjamemo – bodo učencem še dolga leta ostale v lepem spominu. Že nestrpno pričakujemo novo sezono – ponovno smo skupaj 3. septembra 2018! Prijave so že odprte tukaj.

Hvala in nasvidenje v šesti sezoni!

Kontakt: Tjaša Sobočan, vodja projekta (sola@simbioza.eu; 040 336 311).

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...