Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

PRIČELA SE JE ŽE SEDMA SEZONA NACIONALNE AKCIJE SIMBIOZA GIBA 2020!

Nazaj
Simbioza > Novice > Izpostavljeni > PRIČELA SE JE ŽE SEDMA SEZONA NACIONALNE AKCIJE SIMBIOZA GIBA 2020!

Dragi naši prijatelji vseh generacij, gotovo se še dobro spomnite kako smo v jeseni 2019 skupaj gibali – nabralo se nas je kar 40 000 gibalcev in gibalk vseh generacij iz 150ih občin! Želeli smo si vse te rekorde porušiti v mesecu maju, a koronavirus nam je prekrižal naše načrte. Nekaj časa smo premišljevali, nato pa smo sklenili – gibanje je življenje in življenje je gibanje, vseh 365 dni na leto! Ali nam ni ravno trenutna situacija pokazala, kako pomembno je, da skrbimo za svoje zdravje, za zdrav življenjski slog, da ustvarjamo zdrav duh v zdravem telesu?

Odločitev je padla in čez cel mesec maj bomo v Simbioza GIBA 2020 akciji gibali skupaj tako, da bomo narazen. Menimo, da mora Simbioza GIBA letos postati akcija osveščanja o pomenu vadbe, o pomenu aktivnega preživljanja prostega časa in na koncu tudi o pomenu druženja vseh generacij, ki ga letos seveda ne bo (razen v sklopu generacij s katerimi živimo), a morda lahko ravno zato vidimo kako dragoceno je to, da se lahko mlajši in starejši družimo in drug od drugega toliko naučimo.

Želimo si, da se nam pridružite tako, da sledite objavam na naši Facebook strani – tam je naša ekipa pripravila tedenske nagradne izzive (z njimi vas bomo spodbujali da prehodite določeno število korakov, se povzpnete na okoliški hrib, …), tematske natečaje za foto in video utrinke (za nagrado lahko tekmujete v treh sklopih: 1) »Živimo skupaj – gibamo skupaj« – utrinki gibanja s člani vašega gospodinjstva; 2) »Zdrav duh v zdravem telesu« – gibanje v zaprtih prostorih – domovi za starejše, telovadba v zavetju vašega doma; 3) »Narava je naše največje igrišče« – kako gibate na prostem) in pa splošna navodila za vadbo in zdrav življenjski slog (kako pravilno začeti z vadbo, koliko telesne aktivnosti je potrebne, pomen zdrave prehrane, …).

Če želite prejemati naše izzive in opomnike za nagradne natečaje tudi na svoj elektronski naslov, nam lahko pišete na simbiozagiba@simbioza.eu.

Če želite sodelovati na nagradnih tematskih natečajih, prispevke pošljite na naslov simbiozagiba@simbioza.eu.

Veseli pa bomo tudi ostalih vaših fotografij GIBAnja – ne pozabite, tokrat smo skupaj cel mesec maj!

 

Delovanje Simbioza Genesis, socialno podjetje je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.

 

Sorodne objave

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...