Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Simbioza SKUPNOST: medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in vseživljenjsko učenje

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Simbioza SKUPNOST: medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in vseživljenjsko učenje

Tokrat nas člani Simbioze Skupnost ponovno razveseljujejo z novimi aktivnostmi, ki spodbujajo medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in vseživljenjsko učenje. V nadaljevanju pa si oglejte, kaj so počeli tokrat.

Več o Simbioza Skupnosti si lahko preberete tudi tukaj.

Pridružite se jim tudi vi!

Kako lahko tudi med epidemijo izvajamo družbeno angažirane aktivnosti, ki v simbiozo vključujejo celotno skupnost, so nam pokazali v Vrtcu Radeče. Tako so med drugim na igrišču skupaj s člani KD Brusači, nekaj uric namenili seznanjanju z ljudskimi igrami in plesi, spoznali so delo GD Radeče na koncu pa izvedli še čistilno akcijo s katero so poskrbeli za lep in čist planet!
 
 
V Osnovni šoli Neznanih talcev Dravograd so učenci posneli kratek filmček, s katerim so stanovalcem Doma starostnikov v Črnečah polepšali turobne dni. Izdelali so krasne umetniške izdelke in z njimi razveselili starejše občane. Medgeneracijsko so se lotili šivanja punčk iz cunj. Ob šivanju so govorili o tem kakšen svet si otroci želijo zase in kakšnega za punčko.
 
 
V DSO Bežigrad so stanovalke in stanovalci svoj čas namenjen projektu Simbioza SKUPNOST, namenili izdelovanju medvedkov za otroke iz Varnih hiš za žrtve nasilja! Kako pomembno je, da vidimo stiske drugih in da slednje poskušamo lajšati! Ponosni smo, da so del naše SKUPNOSTI.
 
 
Za konec pa še kakšna je najboljša zabava?
 
Medgeneracijska seveda! Takole so šolarji iz Osnovne šole Kuzma z glasbo razveselili stanovalke in stanovalce lokalnega doma starejših občanov.
 

POSTANITE TUDI VI DEL MREŽE ORGANIZACIJ IN POSAMEZNIKOV, KI V LOKALNI SKUPNOSTI PIŠEJO ZGODBE, KI PRIČARAJO NASMEH NA OBRAZ

VEČ SI OGLEJTE TUKAJ

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...