Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > MLADI > Simbioza Skupnost: Pričela se je rekordna sezona

Zanos, praznična pričakovanja in nepozabni spomini

Veseli in ponosni se podajamo v novo sezono Simbioza Skupnost, v kateri smo moči združili z več kot 210-imi organizacijami iz vse Slovenije!

Vrtci, osnovne in srednje šole, društva, domovi za starejše občanke in občanke ter zdravstveni domovi bodo tudi v letošnjem šolskem letu napravili na tisoče nepozabnih medgeneracijskih spominov in med starejšimi in mlajšimi uspeli krepiti vrednote prostovoljstva in medgeneracijskega sodelovanja ter učenja.

Po jesenskih aktivnostih, ko smo se gibali na svežem zraku, prebirali pravljice, poslušali o zanimivih poklicih in pozabljenih tradicijah, ki so nas pomembno sooblikovale, pekli kostanje in izrezovali buče, se sedaj pripravljamo na najbolj praznični mesec v letu.

Skupaj bomo popestrili zadnje dni v letu

V vzdušju radosti zdaj izrezujemo okraske, izdelujemo voščilnice, pečemo piškote, potice in ostale sladkosti, ter pridno vadimo za medgeneracijske zabave, s katerimi si bomo popestrili zadnje dneve leta 2023.

Ni vsako leto enako prejšnjemu, včasih so nam namenjene še posebno težke in boleče preizkušnje, a nič ni nemogoče premagati in premostiti, če smo del SKUPNOSTI, kot je naša. Prisrčno vabljeni v našo Simbioza skupnost, kjer so medgeneracijski spomini več kot le zapisi v knjigah – so življenje, ki ga ustvarjamo skupaj!

 

 

 

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.

Simbiozniki ustvarjamo skupnost

Včeraj smo se Simbiozniki kreativno družili pod mentorstvom akademskega slikarja Vasje iz artypartysi. Ob dobri družbi, glasbi in pripovedovanju umetniških...

Pripravljen na nove izzive? Potem iščemo tebe!

Še je čas za novoletne obljube - postani prostovoljec v Simbiozi in starejše nauči digitalnih veščin. Prijavi se!