Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SparkDigiGirls: Uspešno izveden spletni hackaton

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > SparkDigiGirls: Uspešno izveden spletni hackaton

8. februarja 2023 smo na kulturni praznik, ko smo bili še vedno pod vplivi dneva varne rabe internete, skupaj s projektnimi partnerji iz Grčije, Portugalske in Litve gostili spletni hackaton.

Dekleta so uspešno reševala tri zzive, ki so bili povezani z varnim vedenjem na spletu. Predvsem pa je bil cilj hackatona spoznavanje, druženje in zabavanje z mislijo na začetek pilotnega testiranja programa ‘Izrazi svojo kreativnost’ v okviru projekta SparkDigiGirls.

103 deklet brani barve Slovenije v programu SparkDigiGirls

Barve Slovenije ponosno brani 103 deklet iz šestih srednjih in sedmih osnovnih šol po Sloveniji, kar predstavlja rekordno število udeleženk izmed vseh štirih držav članic projekta. S spletnim hackatonom pa so t. i. dekleta s tehnološko iskrico otvorila tehnološko digitalne izzive, ki jih bodo čakali v okviru programa. Dekletom v naši ekipi zavoda Simbioza želimo srečo in dobro voljo! Navsezadnje, čaka nas neverjetna digitalna pot!

Dekleta bodo sicer še naprej pridobivale digitalno znanje v okviru šestih izzivov na področju novih digitalnih tehnologij, kot so umetna inteligenca (AI), obogatena resničnost (AR), programiranje, 3D modeliranje in tiskanje, računalništvo v oblaku, itd. Vsak izziv jim bo ponudil rešitev za resnično življenjsko situacijo, s katero se morda srečujejo vsak dan.

Več o SparkDigiGirls projektu in programu ‘Izrazi svojo kreativnost’ lahko preberete tukaj!

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.