Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Poziv za prostovoljce – asistente za potujočo učilnico Simbioza Mobiln@

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Poziv za prostovoljce – asistente za potujočo učilnico Simbioza Mobiln@

V Zavodu za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza Genesis, socialno podjetje IŠČEMO asistente za pomoč pri izvajanju računalniških delavnic na terenu.

Pričakujemo osnovno znanje uporabe elektronskih medijev, kot so: pametni telefon, tablica in računalnik, dobro voljo ter pripravljenost za delo s starejšimi.

Simbioza Mobiln@ ali SM@ je PRVA POTUJOČA UČILNICA V SLOVENIJI, s katero v Simbiozi preko najsodobnejših digitalnih izobraževalnih pobud in iniciativ približujemo uporabo IKT orodij starejšim občanom (65+), ki se želijo naučiti uporabe računalnika in pametnih telefonov, kot tudi starejšim odraslim (50+), ki so iskalci zaposlitve ali zaposleni, ki do sedaj niso imeli dostopa do spoznavanja digitalnih veščin.

S tvojo pomočjo bomo izboljšali digitalno pismenost med starejšimi, da bodo postali “neustrašni” uporabniki digitalnih orodij in storitev. To jim bo omogočilo bolj kakovostno življenje, večjo neodvisnost, boljšo informiranost, predvsem pa večjo socialno vključenost.

Na elektronski naslov info@simbioza.eu nam pošljite svoj življenjepis ter kratek opis znanja digitalnih veščin.

Nudimo: spoznavanje slovenskih mest ter vasi, vožnjo s prvo pravo učilnico na kolesih, mentorstvo, spoznavno srečanje s paketom presenečenja, izobraževanja in mesečna druženja z ekipo, udeležitev na računalniškem tečaju v okviru Simbiozine digitalne akademije po lastni izbiri in še in še. 

Rok prijave: 20. november 2021

Več informacij o SM@ si lahko preberete TUKAJ, utrinke na terenu pa si lahko ogledate s klikom na SIMBIOZA MOBILN@_Slike s terena.

Vse življenje se učimo!

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...